ÁTTÉRÉS A TANTERMEN KÍVÜLI DIGITÁLIS MUNKARENDRE

2020. március 19.

Átállás digitális oktatásra

Kedves Szülők! Kedves Diákjaink!

 

A mai naptól, 2020. március 16-tól intézményünkben, a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Művészeti Iskola és Óvodában a Kormány, illetve a Fenntartó HIT Gyülekezete rendelkezései mentén a koronavírus terjedése miatt rendkívüli változtatásokra kell sort kerítenünk a működésünk vonatkozásában.

Járványügyi intézkedések.

Első és legfontosabb szempontunk az életvédelem, az egészségügyi biztonság. Ez minden más szempontot felülír és befolyásol. Ezért a Huszár Gál Iskola óvodáját a Kormányrendelettel összhangban a mai naptól bezárjuk, rendkívüli nevelésmentes szünetet léptetünk életbe. Az óvodába járó gyermekek felügyeletében szerepet vállalni nem tudunk, ügyeletet sem tudunk biztosítani. Ezért kérjük a Szülőket, hogy tágabb családi, baráti körökben oldják meg a gyermekeik felügyeletét.

Ha mégis ügyeletre lenne szüksége valamelyik Szülőnek a gyermeke vonatkozásában, ezt a rendelet értelmében az önkormányzat kell, hogy biztosítsa, ott jelezze szándékát. Erről bővebben itt tájékozódhattok:

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2642130159354518&id=1493071807593698

 

Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be szigorúan az interneten elérhető járványügyi rendeleteket, kerülje a nyilvános helyeket, a  gyermekek, diákok tartózkodjanak otthon.

A gyermekek, diákok személyes holmijainak elszállítása

Kérjük mind az óvodás, mind az általános iskolás, mind a gimnazista gyermekek, diákok szüleit, hogy a gyermekeik tankönyveit, az iskolában tárolt ruháit, személyes holmijait holnap 2020. március 17-én 07-20 óra között vigyék el az iskolából. Ne a gyermekek, diákok jöjjenek be az intézménybe értük, hanem a Szülők jöjjenek be a fentebb említett személyes tulajdonokért.

Online ügyintézés

2020. március 18-tól, szerdától intézményünk áttér az online ügyintézésre, e naptól kezdve 9-15 óra között az intézmény egyik vezetője ügyeletet tart majd az intézményben, de ő is csak telefonon vagy online lesz elérhető elsősorban. Személyes megkeresésekre, előzetes telefonos egyeztetések után csak indokolt esetben lehet majd sort keríteni.

Digitális online távoktatás az általános iskolában és a gimnáziumban

Szintén ettől a naptól, 2020. március 18-tól, szerdától az általános iskolánk, a gimnáziumunk digitális, online távoktatás keretében fogja a diákjait tanítani. Ennek a működéséhez a családok részéről az otthoni internetes kapcsolatteremtés az alapfeltétele. Szükség lesz az otthoni naponkénti elektronikus napló használatra is (E-KRÉTA NAPLÓ), mert tanáraink elsősorban ezen keresztül, vagy kör-emailben fogják naponként a diákcsoportoknak a megtanulandó tananyagot elküldeni, de (tanártól, tantárgytól, a diák korától függően) más online kapcsolatteremtési formák is használatba fognak kerülni (zárt viber csoport, youtube csatorna, messenger, google classroom, stb.). Mindezeknek részleteiről a szaktanár és az osztályfőnök is minden szülőt és diákot értesíteni fog, e-kréta-rendszerben, e-mailben, és telefonon is személyesen.

Minden nap a tanáraink legkésőbb reggel 8 óráig elküldik az aznapi órarend szerint általuk tanított tanulói munkacsoportok tagjainak a részletezett tananyagot, leckét, feladatlapot, házi feladatot stb. .  Ezek az e-kréta elektronikus naplóban feltétlenül teljeskörűen rögzítésre kerülnek, mind a diákok, mind a szülők számára elérhetőek lesznek.

A házi feladatokat a szaktanár által megadott formában (pl. kézírást rögzítő jpg. vagy pdf. file)  és megjelölt határidőig kell a diáknak elküldenie, a tanár által erre kijelölt, egyeztetett online csatornán. Jegyadásra, a beküldött munkák esetleges osztályozására is a szaktanárok által részletezett módon fog sor kerülni.

Bérlések, szabadidős programok

Fenntartói utasításra bizonytalan ideig nem bérelhetőek a szabadidős sportolás céljára alkalmas objektumaink (tornaterem, konditerem, kondipark, műfüves pálya, játszótér, sportpályák).

Étkezés

A főzőkonyhánk nem üzemel, a márciusra előzetesen befizetett térítési díjak időarányosan visszafizetésre kerülnek. Ennek módjáról további értesítéssel él a napokban a gazdasági-pénzügyi részlegünk.

Hitéleti szolgálatok

A HIT Gyülekezete csarnokában zajló szolgálatok, programok megközelíthetősége kizárólag az Olajfa és a Feketerét utca irányából lesz lehetséges. Az iskolán keresztül történő bejárást, áthaladást nem tudjuk biztosítani.

 

A fenti rendelkezések visszavonásig érvényben lesznek.

 

Megértéseteket és támogatásotokat köszönjük,

tisztelettel,

Máté József

igazgató