Biblianap a Huszár Gálban

2016. március 15. Biblianap a Huszár Gálban

 

Március 5-én került megrendezésre a hagyományőrző Biblia nap a Huszár Gál Gimnázium és Általános Iskolában.
Fő célkitűzésünk a Biblia népszerűsítése, mivel minden bibliai történetnek olyan tanulsága van, ami nem lapos, hanem nagyon mély erkölcsi, életvezetési, vagy egyéb tanácsokat tud adni a gyerekeknek egész életükre szólóan, amellyel igazi tanítványokká válhatnak.

Az első 6 évfolyam számára sok izgalmas, érdekfeszítő programmal készültek pedagógusaink. Hiszen jól tudjuk a hívő élet akkor jó, ha mozgalmas és izgalmas eseményekkel teli.
A 4. osztályosok bábelőadás formájában mutattak be számos bibliai történetet.
Ezt követően az osztályoknak 6 állomáson kellett végig menniük, melyeken többek között megtanulhatták Nemes Ákos pásztor dalát, elmondhattak Igememoritereket, részt vehettek a biblia kiállításon, bepillantást nyerhettek a bibliai növényvilágba továbbá bibliai vetélkedőkön mérhették próbára tudásukat, Ige ismeretüket, a Bibliában való jártaságukat. Különösen nagy érdeklődést keltett az Igekirakó és az Igememoriterek előadása.
A 7. és 8. osztályosok, valamint a gimnáziumi diákok különböző, érdekfeszítő témájú előadásokon vehettek részt. Továbbá Izrael államalapításának kulcsfontosságú, s a mai napig meghatározó eseményeit és fordulatait is felfedezhették.
Mindezek mellett kiemelten fontos szerepet kapott a hazaszeretet további erősítése is. A „Hazaszeretet a török árnyékában” című előadás mélyen megérintette növendékeinket és felkeltette a figyelmüket.
Mint egy időutazás formájában visszarepülhettek azokba az izgalmas ókori római időkbe, amikor a Biblia született. Ezen kívül diákjaink megismerhették a római hadsereg természetét is a Szentírás megvilágításában. Ezt azért is tartottuk fontosnak, mert jelen korszakban is szükségszerű, hogy bátor harcedzett ifjaink legyenek, akik képesek szembeszállni a negatív folyamatokkal szemben / akik olyanok, mint a nyilak a hősnek kezében.

Azonban elengedhetetlenül fontos az egészség megőrzése, karbantartása.
Számos egészségmegőrző program közül válogathattak a tanulók.
Végül a nap zárásaként/záró akkordjaként egy közös foci meccsre is sor került, ahol kicsik és nagyok együtt élhették át a mozgás örömét. A diákjaink süteménnyel érdesítették a napot, hogy megtapasztalják, hogy az Igével való foglalkozás, a Szentírás tanulmányozása egyfajta „édes élményként” éljen bennük.

Fotó- és videógaléria hamrosan elérhető lesz itt.