Ericsson SzerCode Challenge-2016.

2016. október 03. Ericsson SzerCode Challenge-2016.

Rendkívüli siker a Kutatók Éjszakáján Budapesten – Ericsson SzerCode Challenge 2016.

 

Egy igazán izgalmas és érdekes versenyt rendeztek Budapesten a Kutatók Éjszakája (2016. szeptember 30.) keretében az Ericsson Hungary Kutatási és Fejlesztési Központjában. Okos ruhadarabokkal lehetett nevezni erre a versenyre, 4 különböző kategóriában: Szerkód S, M, X, és XL. Iskolánk diákjai közül a legkisebbek közül a SzerKód M kategóriában Fegyver Dávid indult egy Safety Cap – Biztonsági sapka eszközzel. Sikeresen versenyzett, mert különdíjjal térhetett haza.

A legösszetettebb Szerkód XL kategóriába nevezett gimis diákjaink két eszközt készítettek. Az egyik egy WAKE-pánt elnevezésű speciális ébresztő fejpánt siketek és nagyothallók számára. A másik eszköz pedig egy METEORCAP nevű IoT Sapka volt, ami egy mini meteorológiai állomással kiegészített baseball sapkát jelent.
 

Különleges díjjal jutalmazták az utóbbi eszközt. Diákjainknak az Ericsson Magyarország felajánlotta a lehetőséget az Ericsson Innovációs Garázsában kutató mérnöki és technológia segítséggel tovább fejleszthetik az METEORCAP nevű IoT Sapka találmányukat.
 

Ezzel lehetőséget adtak start-up irányban tovább haladásra. A díjat Jakab Roland az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke adta át.
 

Csapattagok: Kajtár Gergő, Vágner Máté, Boruzs Kevin, Kajtár Levente

 

Az eszközökről és a rendezvényről képek az alábbiakban.

 

Kapcsolódó képgaléria