GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt

2019. május 30. GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt
2019. tavaszán került megrendezésre a népszerű közlekedésbiztonsági játék, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt. A verseny középdöntőjét és döntőjét Budapesten, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretein belül rendezte meg a DUE Médiahálózat 2019. május 28-án. Az eseménynek a fővárosszívében található Akvárium Klub adott otthont.
A második fordulóban a 16 000 résztvevőből 1 000 diák vehetett részt, az online felületen adott válaszok helyességének függvényében. Akik a legmagasabb pontszámot érték el, bejutottak a döntőbe.
 

A DUE Pető Attila KRESZ-professzorral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közreműködésével egy olyan tesztet állított össze a második megmérettetésre, amely megmutatja, hogy a közlekedéssel kapcsolatosan mennyire pontos a diákok tudása. A GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt második felvonásában egy számítógépes tudáspróba várta a játékosokat, ami olyan, mint a jogosítvány megszerzésénél is alkalmazott KRESZ-vizsga. Az eduKRESZ feladatainak a megoldásakor a helyes válaszok pontszámai, valamint a gyorsaság is befolyásolta a helyezést.

Felkészítő pedagógus: Pántyáné Karancsi Ilona Emma

Az elért eredményhez gratulálunk.

https://www.due.hu/hir/2314/a-kresz-teszt-is-veget-ert

Kapcsolódó képgaléria