Innovatív Generáció képzése a Huszár Gál Iskolában

2016. június 09. Innovatív Generáció képzése a Huszár Gál Iskolában

2016. április 27-én szerdán egy zárórendezvénnyel zárult az Innovatív Generáció képzése a Huszár Gál Iskolában című pályázatunk. Ezzel a címmel indult el a 2015-16-os tanév elején az iskolánkban az érdeklődő gimisek részére egy innovációs tehetségfejlesztő műhely. Ennek finanszírozását a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt és azon nyert NTP-MTTD-15-0172 számú pályázatunkból oldhattuk meg.

Ebbe a programba a több éve hűségesen robotika foglalkozásra járó, legidősebb diákjaink kerültek be. Azok, akik az elmúlt évben hazai és nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket értek el.

A programban részt vevő fiatalok a LabVIEW grafikus programozási nyelv elsajátítása mellett, két innovációs eszköz kifejlesztésén (prototípus elkészítésén) keresztül a mindennapi éleben kiemelkedően hasznos kompetenciákat, készségeket gyakorolhattak.

Ezzel a két kutatási projekttel beneveztünk a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenybe is.

Ennek a programnak a keretében juthattak ki fiataljaink Londonba, látogathattak a Parlamentbe és a Magyar Tudományos Akadémiára. Megismerkedhettek a hazai kutatási élet vezetőivel és korosztályuk legkiemelkedőbb tagjaival. 

Néhány áttekintő pdf található itt:

Kezdetektől mostanáig.pdf

Nevezési Pályázat 25.ITITV _BoruzsKevin és Kajtár Gergő.pdf

Nevezési Pályázat 25.ITITV _KajtárLevente és Vágner Máté.pdf

A pályázati program igen színes történéseiből csemegéztünk az alábbiakban néhány képet.

 

Kapcsolódó képgaléria