K!áltójel

2015. április 11. K!áltójel

A Kiáltójel Diákegyesület kétnapos rendezvénysorozata került megrendezésre a tavaszi szünetben a Bornemisza Péter Gimnáziumban, ahol iskolánkból egy pedagógus és hét gimnazista diák vett részt.

A Kiáltójel Diákegyesület kétnapos rendezvénysorozata került megrendezésre a tavaszi szünetben a Bornemisza Péter Gimnáziumban, ahol iskolánkból egy pedagógus és hét gimnazista diák vett részt. A budapesti rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek olyan fiatalok, akik már most tizenévesen úgy érzik, hogy fontos a társadalmi szerepvállalás, a közügyekkel való foglalkozás. Mindannyian szeretnénk többet tenni lakóhelyük fejlődéséért, szeretnénk segítő kezet nyújtani az elesetteknek, a hátrányos helyzetű embereknek.

A diákkonferencia fő témája a szociális érzékenység és a felelős állampolgár volt. Ennek keretében körbejártuk a szegénység, hajléktalanság kérdését, megismerkedtünk az esélyegyenlőség lehetőségeivel. A szervezők interaktív játékok, feladatok beépítésével tették színesebbé a programokat. Az első nap végén kisebb vita alakult ki közöttünk a politizálás szükségességének kérdésében, persze a jó poénok, a kedves baráti gesztusok hamar elfeledtették velünk a nézetkülönbségeket.

A következő napokban új erővel fogunk hozzá az előttük álló feladatoknak. kiáltójel logó2