Október 6-ai megemlékezés

2019. október 14. Október 6-ai megemlékezés

Rendhagyó emlékezés október 6-ra

 

 

Iskolánkban hagyomány, hogy az október 6-i aradi vértanúkra emlékező ünnepi műsort a mindenkori 9. osztályosok állítják össze és adják elő. Ebben a tanévben ez a megtisztelő feladat nekünk, jelenlegi 9.-seknek jutott. Az az ötletünk támadt, hogy ezt az alkalmat egy kicsit emlékezetesebbé lehetne tenni rendhagyó, erre az alkalomra összeállított projektnapi programokkal. A sokféle ötlet közül végül a következő program valósult meg október 7-én, hétfőn.

Előzetesen rajzpályázatot hirdettünk az osztályoknak, szabadságharc és az aradi vértanúk témákban, a beérkezett pályamunkákat kiállítottuk az aulában, a művekre mindenki szavazhatott, a szavazóládába dobható szavazócédulák segítségével.

A szünetekben az iskola tanulói korabeli díszmagyarba öltözött legényekkel találkozhattak, és szelfizhettek velük, illetve a sütivásárban többek között korabeli süteményeket is vásárolhattak, és kóstolhattak.

5. órában az alsósok, 6. órában pedig a felsősök ésa gimisek néztek meg a szabadságharcról és a megtorlásáról szóló videót, ezután pedig ehhez a témához kapcsolódó tesztet kellett kitölteniük.

7. órában mindenki összegyűlt a díszudvarban, ahol rövid megemlékező videó után a felsősök közül néhány tanuló huszárdalokat énekelt Horváthné Mónika néni írányításával, majd Soósné Hajni néni tartott ppt-bemutatót a huszárok ruha- és fegyverviseletéről, sőt megtekinthettünk egy eredeti, ebből a korból származó kardot is.

Végül az eredményhirdetés és jutalomosztás következett.

A rajzpályázat nyertese: 2.oszt. - tortát nyert, (köszönet Jakab Péter tanár úr feleségének.)

a tesztverseny győztesei: 1.b. oszt.; 6.b. oszt. 7.a oszt. tanulói csokit nyertek.

Reméljük, hogy minden résztvevő számára sokáig emlékezetes marad ez a projektnap.

2019. 10. 07. A 9.oszt. és Pallagi Józsefné oszt. fő.