Science No Fiction 2.0 Tudományfesztivál

2017. február 17. Science No Fiction 2.0 Tudományfesztivál

Kiállítók voltunk a Science No Fiction 2.0 Tudományfesztiválon

A tavalyi nézőcsúcsot megdöntve, közel hatezren voltak kíváncsiak a 2017. február 4-5-én Debrecenben megtartott Science NO Fiction 2.0 Tudományfesztiválra és a FIRST® LEGO® League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat regionális elődöntőjére. A programot a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány szervezte az NI Hungary Kft. támogatásával.

Az óriási érdeklődés elsősorban kisgyermekes családok, általános és középiskolás fiatalok részéről volt, akik kihasználták azt a páratlan lehetőséget, hogy a hétvégére a robotika fővárosa lett Debrecen.

Két nap alatt 18 kiállító mutatta meg, hogy hogyan készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök, mit tudnak jelenleg az emberszabású, az életmentő vagy a marsjáró robotok. A kiállítók között az ország három interaktív tudományos élményparkja, a Csodák Palotája, a Mobilis (Győr) és az Agóra Debrecen is képviseltette magát, de itt volt a Drónpilóták Országos Egyesülete, a Puli Space Technologies és a Makerspace is.

Ezen a rendezvények a Huszár Gál Gimnázium is képviseltette magát kiállítóként. Standunkon az elmúlt három év legsikeresebb projektjeit mutattuk be. Többek között, az Okos autórendszám felismerő bóját, a süketek és nagyothallók részére fejlesztett Okos ébresztő fejpántot, a MetoCap nevű meteorológiai sapkát, a twitterező Robonyomdát és nem utolsó sorban a nagy sikert aratott hőmérő labor robotot.

A Robotika szakkör diákjai közül Kajtár Leventét, Varga Bencét és Varga Zsombort emelhetjük ki, akik nagyon szimpatikusan és érdeklődést felkeltően mutatták be kiállított eszközeinket.

Kapcsolódó képgaléria