Örökös Ökoiskola

A Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 2007 óta tagja az Ökoiskolák Hálózatának.Az Ökoiskola Cím azon iskolák munkájának legmagasabb szintű állami elismerése, melyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkája magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiája értékeit.A mindennapi pedagógiai gyakorlatban a gyermekeket/fiatalokat úgy neveljük, hogy későbbi életük során állampolgári döntéseikbe beépüljön a természet- és környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás.

A fenntartható fejlődés legfontosabb üzenete, hogy a gazdaság, a társadalom és környezet kérdései egyetlen rendszert alkotnak, s hogy a globális válságok nem oldhatók meg sem egyik, sem másik kérdéskör túlhangsúlyozásával. A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, mely mindig elegendő forrást hagy a jövő nemzedék életfeltételeinek kielégítésére, életminőségének jobbítására.

A fenntarthatóság pedagógiai gyakorlata egész életen át tartó tanulási és szocializációs folyamat, amely tájékozott és tevékeny állampolgárokat nevel, akik kreatív, problémamegoldó gondolkodásmóddal rendelkeznek, eligazodnak a természet és környezet, a társadalom, a jog és a gazdaság terén, és etikusan felelős elkötelezettséget vállalnak egyéni vagy közös döntéseikért, tetteikért. Ezek az intézkedések biztosítják az egészséges környezetet és a hatékony gazdaságot a jövő számára.

Ökoiskolai programok a Huszár Gál Iskolában a következők:

 

A Huszár Gál Iskola 2019. tavaszától Örökös Ökoiskola címet nyerte el.

Az elmúlt évek Ökoiskolai Munkaterveinek éves beszámoli és munkatervei itt megtekinthetőek.

A Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 2016-2017. tanévben megvalósult Ökoiskolai Munkatervének éves beszámolója.pdf

A Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 2017-2018. tanévben megvalósult Ökoiskolai Munkatervének éves beszámolója.pdf

A Huszár Gál Gimnázium Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda  Ökoiskolai munkaterv 2018-2019. tanév.pdf